Ebeveyn • 25 Ocak 2021
Yazar: Adana'da Çocuk Olmak

EVDE ANNE BABA SAATİ İÇİN ÖNERİLER

Pandemiden dolayı akşamları ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı ile sürekli evde olduğumuz bugünlerde, hayatımız gittikçe monotonlaşıyor.  Ebeveynler olarak çocuklar yattıktan sonra televizyon izlemek dışında, birlikte farklı uğraşlar edinmenin, ilişkilerimizi daha olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.  Adana’dan farklı ebeveynlere anne baba saati için önerilerini sorduk. Belki içlerinden birkaç tanesi hayatınıza renk katmak için size de ilham verebilir.


1. 1000 NOKTA ŞEHİRLERİ TAMAMLAMAK

Çocuk kitaplarından aşina olduğumuz sayılarla nokta birleştirme kitaplarının yetişkin versiyonu aslında. Kabul ediyoruz ki biraz göz yorucu ama gerçekten çok keyifli. Bir de o şehirler için kurulan hayaller yok mu ah o hayaller. Cetvel yardımıyla da yapabilirsiniz, böylece çizimleriniz mükemmele daha yakın olacaktır. 1000 Nokta kitaplarının Hayvanlar, İkonlar, Başyapıtlar gibi farklı versiyonları da bulunmaktadır.

"Elmas Dirim Erdinç" önerisi


2. SCRABBLE (KELİME OYUNU) OYNAMAK

Farklı kart veya kutu oyunları aslında hem eğlenmek, hem sohbet etmek için bir fırsat. Scrabble kelime oyununun seyahat boyu ise minik ve pratik olduğu için çok kullanışlı, biz oynarken çok eğleniyoruz.

"Elmas Dirim Erdinç" önerisi


3. FARKLI KÜLTÜRLERDEN DANSLARI ÖĞRENMEK

Youtube videolarından artık her şeyi öğrenmek mümkün. Eğer eşinizle ortak ilgi alanınız dans etmekse, evde olduğumuz bu dönemde farklı dans denemelerini ,eğlenerek pratik edebilirsiniz. Biz bu dönemde Sirtaki ve Zeybek danslarını videolardan öğrendik ve çok keyif aldık. Size de faydalandığımız videoların linklerini bırakıyoruz.

"Duygu Sabahçı" önerisi


4. YEMEK DENEMELERİ YAPMAK

Biz akşam yemeklerimizi genellikle kızım 8-8:30 gibi yattıktan sonra yiyoruz. Eşimle birlikte mutfağa girip yemek denemeleri yapmayı çok seviyoruz. Birlikte yaptığımız yemekleri, yavaş yavaş sohbet eşliğinde yemekten keyif alıyoruz. Hele bir de yabancı bir mutfaksa, mutlaka o yerin müziklerini de çalarız. En çok yararlandığımız kitaplar pratik yemekler için İş Bankası Kültür Yayınlarının “30 Dakikada Pişen Yemekler” kitabı. Daha çok vaktimiz var ise Gamze Bursa’nın “net 425 g” kitabındaki tarifleri de çok seviyoruz.

"Evren Sağol" önerisi


5. EVDE MUM VEYA SABUN YAPIMI

Evimiz için ortak üretim yapmayı da seviyoruz. Kimyasallardan uzak durmak adına kendi sabunumuzu ve mumuzu kendimiz üretiyoruz ve birkaç haftada bir bazı akşamlar, bu üretimleri gerçekleştiriyoruz. Mumlar için balmumu peteklerini alıp sarıyoruz sadece. Sabun yapımı tabii biraz daha detaylı, ama hammadde olarak doğal zeytinyağı, su ve kostik yeterli oluyor. Sabun kalıbı, tartı gibi birkaç eşyaya daha sahip olmanız gerekiyor. Zeytinyağlı, killi, keçi sütlü doğal sabunlar üretebilir ve çocuklarınızla gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bizim ölçülerini en beğendiğimiz ve uyguladığımız sayfa emekilmek.blogspot.com

"Evren Sağol" önerisi


6. YETİŞKİN LEGO SETLERİ YAPMAK

Eşimle bazı akşamlar lego yapmayı seviyoruz. 16 veya 18 yaş üstü olan Expert adıyla geçen yetişkin Legolarından alıyoruz genellikle. Architecture (Mimari) ve Creator Expert serilerindeki araçları seviyoruz. Lego yaşı olmayan bir oyuncak ve ortak zevkimiz.

"Tuğba Şendir" önerisi


7. AZ LAKIRTI BOL İLETİŞİM OYUNU (ÇİFTLER İÇİN)

Çiftlerin hem kendilerini, hem de birbirlerini daha iyi tanımaları, sorun çözme şekillerini gözden geçirmeleri için hazırlanmış bu oyunu biz eşimle çok sevdik. Oyunun tek kuralı var, kartlardaki sorulara cevap verirken çiftlerin birbirini yargılamadan dinlemesi ya da katkıda bulunması.

"Tuğba Şendir" önerisi


8. YOGA ÖĞRENMEK

Genellikle sabah yürüyüşleri dışında çok hareketsiz bir hayatımız olduğundan, kronik olan sırt ve bel ağrılarımız pandemi döneminde tekrarladı.  Biz de evde videolardan kendi kendimize yoga denemeleri yapmaya başladık. Her zaman çok düzenli yapamasak da, birlikte yapmak insanı motive ediyor. Hem vücudu esneterek rahatlatması, hem de sürekli konuşan zihnimizi bir yere odaklamaya yardımcı olması adına biz yogayı sevdik. Elvin ile Yoga kanalının başlangıç videoları ile başladık, sadece yoga matı yeterli oldu.

"Begüm Kardeşler" önerisi


9. PUZZLE YAPMAK

Pandemi döneminde puzzle yapmak ortak bir zevk haline dönüştü. 500-1.000- 1.500 parçalı puzzleları yavaş yavaş günlerce masanın üzerinde kalacak şekilde ara ara yapıyoruz. Puzzle tepsilerimizde parçaları renklerine veya şekillerine göre ayırıyoruz. Ayırma işlemlerine gündüz oğlumuzda katılıyor. Akşamları 10-15 dk bile olsa puzzle a odaklanıp ortak bir uğraşta bulunmak keyif veriyor. Çok renkli olanları yapması daha kolay ve zevkli olduğu için tercih ediyoruz, tablo formunda olanları çerçeveletip duvara da asabiliyoruz.

"Begüm Kardeşler" önerisi


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.